Back to School - een (nieuw) bureau: een perfecte start!

Back to School - een (nieuw) bureau: een perfecte start!

Het is zover... De meeste kinderen zijn vandaag weer vol enthousiasme naar school gegaan. Sommigen voor het eerst, anderen naar een volgende klas. Een nieuw schooljaar brengt nieuwe kansen en mogelijkheden met zich mee. Terwijl ze misschien stiekem nog verlangden naar een beetje extra vakantie, blijft die eerste schooldag altijd spannend. We hopen dat alles goed is verlopen voor iedereen.

Met het begin van een nieuw schooljaar, komt ook de tijd voor vernieuwingen in de kinderkamer. Een frisse make-over wellicht? Een nieuw bed, een andere kast of een vers likje verf op de muren? En wat dacht je van een (nieuw) bureau? Nu je kind steeds meer huiswerk zal krijgen, brengen ze ook steeds meer tijd door in hun eigen kamertje. Hoe geweldig zou het zijn als ze daar een speciale plek hebben om rustig aan hun taken te werken?

Het Perfecte Bureau
Het kiezen van het juiste bureau kan een uitdaging zijn. Je vraagt je wellicht af over welke hoogte we het hebben en of je kind eigenlijk al een bureau nodig heeft. In deze blog beantwoorden we al jouw vragen.

Het aanleren van goede gewoontes kan al op jonge leeftijd beginnen. Het introduceren van een tafel of bureau in hun slaapkamer of speelkamer helpt hen om te wennen aan het zitten aan een tafel en stoel, terwijl ze verschillende activiteiten uitvoeren zoals schilderen, tekenen of lezen. Dus, zelfs op jonge leeftijd kan een bureau of tafel met een stoel of krukje al zeer nuttig zijn.

De Ideale Hoogte
De juiste hoogte van het bureau hangt af van de leeftijd en lengte van je kind. Bij het zitten aan het bureau moeten beide voeten plat op de vloer staan, met heupen en knieën in een hoek van 90°. De knieën van het kind mogen het tafelblad niet raken wanneer hun voeten op de grond staan. Dan weet je dat je de juiste hoogte hebt. Rugondersteuning is net zo belangrijk, dus kies eerder voor een stoel met een rugleuning dan voor een krukje. Een krukje kan echter handig zijn wanneer ze jonger zijn en niet lang achter elkaar blijven zitten.

Hoewel online veel informatie te vinden is over de ideale hoogte van kinderbureaus, is het lastig om specifieke leeftijden te koppelen aan hoogtes, gezien elk kind op zijn of haar eigen tempo groeit. Hier is een algemene richtlijn:

  • Lengte kind 90 - 109 cm (2-4 jaar) - hoogte tafel <52 cm
  • Lengte kind 110 - 120 cm (5-6 jaar) - hoogte tafel 52 cm
  • Lengte kind 121 - 130 cm (6-8 jaar) - hoogte tafel 57 cm
  • Lengte kind 131 - 145 cm (8-10 jaar) - hoogte tafel 64 cm
  • Lengte kind 146 - 160 cm (11 - 13 jaar) - hoogte tafel 70 cm
  • Lengte kind vanaf 160 cm of langer (14 jaar en ouder) - hoogte tafel >75 cm

Echter, nu vind je vaak niet zoveel soorten bureau's vinden met deze verschillende hoogtes. Er worden vaak standaardafmetingen gebruikt, zoals een hoogte van 50 cm voor kinderen tot ongeveer 6 jaar en 75 cm voor kinderen vanaf 6 jaar. Omdat kinderen snel groeien, kiezen veel ouders voor een duurzame optie: een bureau waar ze in kunnen groeien en dat met hen meegroeit. Een verstelbaar bureau is eventueel ook een praktische en duurzame keuze.

Leeftijdsgroepen
Voor kinderen ouder dan 6 jaar is een bureau in de kinderkamer een absolute 'must-have' voor huiswerk en andere creatieve activiteiten. Hoewel ze hun kamer graag gebruiken voor meer dan alleen schoolwerk, wordt het bureau op deze leeftijd echt een essentieel onderdeel. Natuurlijk betekent dit niet dat jongere kinderen geen baat hebben bij een bureau. Zelfs vanaf ongeveer 2 jaar oud kan een speciale plek om te tekenen, puzzelen en boekjes te lezen zeer nuttig zijn.

Variatie en Stijl
Bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten (bureaublad oppervlak) en met of zonder opbergruimte. De keuze hangt uiteraard af van je budget en persoonlijke stijl.

Als je online op zoek bent naar opties, hebben wij een scala aan mogelijkheden. Als je hulp nodig hebt bij het maken van je keuze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je verder te helpen en ervoor te zorgen dat je kind de beste start krijgt voor een succesvol schooljaar en een georganiseerde en inspirerende studieruimte.

Klik hier, om ons uitgebreide assortiment van bureau's te bekijken. Of klik hier om alle kindertafels en -stoelen te bekijken. 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.