About Us

Het verhaal achter Knock Knock Kids

Niknok

Knock Knock, who's there? Ik ben het, Nikki van Knock Knock Kids. Ik ben een mama van 33 jaar en ik woon op Curacao samen met mijn man Johan en twee kinderen, Ezra (5) en Elena (3)

Maar laten we bij het begin beginnen. In mei 2014 ben ik geëmigreerd naar Curacao. Nadat ik de Hotelschool heb afgemaakt heb ik een paar jaar in een 5-sterren hotel gewerkt. Ik heb hier een leuke tijd gehad en veel geleerd, maar toch wilde ik iets anders. Ik wilde meer van de wereld zien en graag naar een plek gaan waar de zon meer scheen. Uiteindelijk heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar Curacao verhuisd. Zonder plan, zonder dat ik er ooit was geweest en zonder dat ik daar iemand kende. Maar ik dacht altijd, als ik het nu niet probeer dan doe ik het nooit meer. En men zegt dat mensen vaker spijt hebben van dingen die ze niet hebben gedaan, dan van dingen die ze wel hebben gedaan. Dus daar stond ik, Nikki op Curacao. Door mijn hotelachtergrond ben ik gaan solliciteren bij verschillende hotels en resorts op het eiland en uiteindelijk bij het prachtige Chogogo Resort terecht gekomen. Ik heb echt een fantastische 9 jaar gehad en nog steeds geniet ik elke dag. Ik had nooit van tevoren gedacht dat deze beslissing mij zoveel zou brengen. Ik heb zoveel geweldige mensen leren kennen, heb mooie kansen gekregen bij Chogogo Resort en daardoor zoveel geleerd (en nog steeds) en de liefde van mijn leven ontmoet waarmee ik nu twee prachtige kindjes heb. Wie had dat ooit gedacht? Voorlopig hebben we het nog steeds ontzettend naar ons zin hier, dus wij blijven lekker op dit zonnige eiland. 

Door de kinderen is er een hele nieuwe wereld open gegaan. Niet alleen het verzorgen, spelen en samen leren met de kinderen, maar daarnaast een wereld van kinderkleding, -decoratie en accessoires voor de kinderkamers en zo veel meer. ‘s Avonds kan ik uren besteden aan het zoeken van mooie kinderspullen en -kleding, nieuwe trends ontdekken, ideeën opdoen en prijsvergelijkingen. Ik had nooit gedacht dat ik het leuker zou vinden om meer aandacht te besteden aan kinderkleding dan mijn eigen kleding. Ik vind het fantastisch om mooie items te scoren voor de kinderen, maar goede kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid spelen een belangrijke rol. Curaçao biedt prachtige dingen, maar heeft af en toe ook haar gebreken. Op basis van bovenstaande “eisen” is het erg lastig te slagen voor kinderen op Curacao. We hebben geen Zara, H&M of Hema om de hoek, waarbij alles de volgende dag netjes op de stoep bezorgd wordt. Dus moet je creatief zijn en zelf bestellen, laten verschepen met de nodige levertijden etc. Of lieve familie en vrienden die vanuit Nederland (of andere landen) het een en ander meenemen in de koffer.

Hieruit is mijn idee ontstaan. Op het eiland zijn er te weinig kinderspullen, accessoires, kleding, schoenen etc te vinden voor een betaalbare prijs en van goede kwaliteit. Ik dacht dit moet toch anders kunnen. Eind oktober 2021 ben ik begonnen met het zoeken naar merken die passen binnen dit concept. En hoe leuk, de meeste waren ook super enthousiast! En zo heeft het idee langzaam maar zeker steeds meer vorm gekregen en is Knock Knock Kids ontstaan. Ik gun alle mama's (en natuurlijk ook papa's, oma's, opa's, tantes, ooms etc) op Curacao mooie spullen van goede kwaliteit voor hun (klein)kinderen voor een betaalbare prijs, vandaar "Quality for everyone". 


Liefs,

Nikki