Baby uitzetlijst: Must-haves and don’t needs voor jouw newborn op Curacao

Baby uitzetlijst: Must-haves and don’t needs voor jouw newborn op Curacao

In een eerdere blog heb ik mijn ervaringen gedeeld met wat je wel of niet nodig hebt op Curaçao voor je newborn baby qua kleding en slapen. Maar er komt natuurlijk zoveel meer bij kijken. Er zijn fantastische lijstjes (lees: baby uitzetlijst) online te vinden wat je allemaal nodig hebt voor je baby. Jij, als zwangere mama met de hormonen die door je lijf heen gieren, wil natuurlijk het beste voor je kleine die gaat komen. Natuurlijk is het heel persoonlijk wat jij wel of niet wilt hebben voor je baby. Je komt er alleen wel achter dat sommige zaken misschien toch niet zo nodig zijn als dat je in eerste instantie dacht en sommige situaties kan je ook prima eerst ervaren en dan later de nodige items aanschaffen. Hieronder volgt mijn lijstje van items waar ik echt een meerwaarde van in zag en blij was dat ik deze had aangeschaft. Uiteraard zijn de grote items zoals een babybed, commode, kinderwagen en maxi cosi een beetje vanzelfsprekend en deze heb ik niet genoemd. 

Newborn baby must-haves

 • Shirts met lange mouwen en lange broeken / leggings
  Ik dacht op Curacao, shirts met lange mouwen, lange broeken. Echt?! JA! Lees hier meer over in mijn andere blog: “newborn op Curaçao”. 
 • Hydrofiele luiers
  Eigenlijk gewoon lekkere zachte katoenen doeken in allerlei leuke printjes in verschillende maten. Ik vond die term 'luier' altijd heel verwarrend, maar het is gewoon een doek. Je kan ze gebruiken voor van alles en nog wat. Zo liggen ze in het babybedje, op het aankleedkussen, kan je ze er mee afdrogen, voor onderweg, voor op het strand etc. Je kan er hier niet genoeg van hebben. 
 • Box
  Van de box hebben wij geen seconde spijt gehad en ik had ook echt niet zonder gekund. Als ze klein zijn is het een leuke afwisseling voor ze en kunnen ze lekker kijken (en later) spelen met een babygym of andere knuffels, doekjes of speeltjes. Als ze wat ouder worden en beginnen te kruipen is het fijn dat je even naar de wc kan of even wat uit de keuken kan pakken zonder dat je gelijk je baby “kwijt” bent. 
 • Babyfoon (app)
  Wij hadden de kleine eerst een tijd op onze slaapkamer erbij liggen in hun eigen babybedje, maar na een tijdje zijn ze toch echt naar hun eigen kinderkamer gegaan. Wij vonden het dan wel prettig om zowel te horen als te zien wat er in de kamer gebeurde. Die babyfoons zijn in verhouding best duur vond ik, maar omdat je ze dagelijks gebruikt is het wel de moeite waard. Persoonlijk vonden wij met beeld ook prettiger, maar dit is natuurlijk aan jou. Deze staat bij ons elke avond aan, zodat we altijd weten als er iets in de kinderkamer gebeurt. Een andere tip: de babyfoon 3G app. Deze vinden wij ideaal. Je download deze 1x op je telefoon (ong. USD 5) en vervolgens kan je deze op meerdere telefoons en tablets neerzetten. Je logt in op de account waarbij de app is gedownload en download de app dan nogmaals op dat apparaat. Omdat je deze op jouw account al gekocht hebt betaal je niet elke keer opnieuw. Vervolgens zet je een tablet in de kinderkamer en jij hebt je telefoon bij de hand. Dan maakt het niet uit of je even buiten zit of bij de buren. Je zet zowel de tablet als telefoon op de wifi en je hebt beeld en geluid altijd bij de hand. Mocht de wifi niet werken op je telefoon, dan schakelt hij automatisch over naar 3G. Wij zweren er bij. 
 • Wipstoeltje
  Een beetje afwisseling voor je kleine is wel leuk. Op het moment dat je ze in de box legt of op een kleed op de grond staren ze alleen maar omhoog. Wanneer je ze in een wipstoel zet, dan zien ze opeens een hele andere wereld. Ze vinden het vaak erg leuk om zo toch een beetje bij jou te kunnen zijn en ook een beetje de wereld om hun heen te ontdekken. Ze hebben daar heel wat uurtjes door gebracht.
 • Effen basic kleding
  Je wilt voorkomen dat je straks allemaal leuke shirts en broekjes hebt met allemaal leuke, speelse, te gekke prints en geen basic items. Want dat leuke broekje met olifanten is een beetje druk als daar weer een shirtje met allerlei stippen en kleuren boven komt. Dus zorg voor een paar simpele basic items in effen kleuren. 
 • Kinderwagen / box fan
  Voor zo'n kleintje in de maxi cosi kan het behoorlijk heet zijn. Dan is zo'n kleine fan die je aan de kinderwagen / maxi cosi of zelfs aan de box kan klikken een perfecte uitkomst. Een klein beetje koelte op het warme Curacao.

No-go's (op Curacao)
En dan nu de vraag welke items zijn een no-go in het algemeen en vooral op Curacao? Er zijn een paar items waarvan je misschien denkt, nou misschien ga ik die wel nodig hebben. Maar sommige items zijn naar mijn mening gewoon echt overbodig of gewoon niet praktisch op Curacao. Nogmaals dit is mijn mening en uiteraard zullen er mama's zijn die het hier niet mee eens zijn. 

 • Draagzak
  Eigenlijk is deze niet helemaal een no-go. Maar een halve no-go. Ze zijn heel fijn, maar eigenlijk is Curacao er net iets te warm voor. De voordelen van een draagzak zijn er zeker. Maar omdat ze zo tegen je aan zitten en in een zak zitten, is het toch vaak wel erg warm voor je kleine (en voor jou). Mocht je gaan reizen met je kleine (naar koudere oorden), dan is dit juist weer een geweldige uitkomst. Mocht je er toch eentje aanschaffen, kijk dan goed naar het type stof. Hoe dunner, meer ademend, hoe beter. 
 • Badthermometer
  Je leert dat het water in het badje zo'n 37 graden moet zijn. Okay misschien is het fijn om de eerste paar keren even te checken of je goed zit qua temperatuur. Wat jij lekker warm vindt, is misschien te heet voor je baby. Maar echt, na 5x dat badje te hebben gebruikt weet je echt wel hoe warm het water moet zijn. 
 • Vestje met capuchon
  Het is a) te warm op Curacao voor een vestje met capuchon. Je gebruikt deze eigenlijk zo goed als niet en b) als ze echt klein zijn is zo'n capuchon gewoon niet handig. Dus ziet er schattig uit, maar praktisch nee. 
 • Niet te veel kleding
  Yes, alle clichés kloppen. Ze groeien echt snel! Dus koop niet teveel van de kleine maatjes. Daarnaast krijg je waarschijnlijk ook een paar cadeautjes van vrienden, familie en collega's en die kopen vaak de kleine maatjes, waardoor je voordat je het weet een heel assortiment aan newborn kleding hebt en 2 maanden later past daar niks meer van. 
 • Flanellen luiers
  In tegenstelling tot de hydrofiele luiers, die flanellen luiers of doeken gebruik je niet. Ze zijn ook te warm voor hier. Ik kan daar heel kort en krachtig over zijn: gewoon niet handig! 
 • Tummytub (bademmer)
  Leuk zo'n bademmer, maar wij gebruikten hem eigenlijk (bijna) nooit. Wij gebruikten de bademmer om het water op te vangen uit het babybadje toen we de kleine in onze slaapkamer gingen badderen. Maar al snel doe je gewoon het badje onder de douche zetten of gewoon (lekker samen) douchen en gebruik je die hele emmer nooit meer. 

Dit is mijn lijstje voor nu. Ik hoop dat je er wat uit kan halen en zoals gezegd dit zijn mijn ervaringen, maar er zullen ongetwijfeld moeders zijn die juist niet zonder bijv. de tummytub hebben gekund. 

Tot de volgende keer weer. 

Liefs,

Nikki

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.