Speeltuinen Curacao

Speeltuinen Curacao

Al een tijdje wil ik dit lijstje met jullie delen. Nu is het dan eindelijk zo ver. Alle speeltuinen- /plekken op een rijtje en het zijn er meer dan je misschien in eerste instantie denkt. Wij vinden het heerlijk om een speeltuin als tussenstop of combinatie te gebruiken. Even een winkeltje hier en daar bezoeken of boodschapje doen en dan voor de kids even uitrazen bij de speeltuin. Hieronder een overzicht van alle speeltuinen die wij kennen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit alle speeltuinen zijn op het eiland, maar ik denk wel dat we een heel eind komen zo. En dan hebben we het over alle gratis speeltuinen op Curacao. Mocht je toevoegingen hebben, deel het vooral in de reacties, zodat alle mama's en papa's een mooi en compleet overzicht hebben. De speeltuinen zijn in willekeurige volgorde genoemd:

 • Speeltuin Zest
  Deze speeltuin is bij de meeste wel bekend. Zeker op de vrijdagmiddag is deze erg populair vanwege de happy hour bij Zest. Tussen 18.00 - 19.00 uur hebben ze alle Spritz (en volgens mij bier, fris en wijn) met 50% korting of voor speciale prijzen. Het is altijd een gezellige boel daar. De speeltuin zelf is slechts 1 schommel en een huisje met glijbaan. Maar door de gezellige beach tennis ernaast, Zest en Zanzibar en natuurlijk de zee is er genoeg vertier. 
 • Speeltuin Brionplein
  Deze speeltuin is echt erg leuk. Best uitgebreid, aantal (grote) klimtoestellen, een paar wippers en een mooi muziek toestel. Ook voor de iets oudere kindjes (4+) zijn er leuke dingen bij. Maar ook de allerkleinsten kunnen zich hier prima vermaken. Leuk te combineren met een rondje Riffort of Punda. 
 • Speeltuin Koraal Specht
  Deze zit op de weg naar Mambo (vanaf de Barracuda appartementen naar Mambo toe) aan de linkerkant. Wij zijn hier zelf nog nooit geweest, dus ik kan er niet veel over vertellen, maar heb het wel vanaf de weg gezien. Ook best uitgebreid en het ligt midden in de wijk. 
 • Speeltuin Marie Pompoen
  Eigenlijk hebben ze hier (nog) niet een speeltuin. Ze zijn nu druk aan het bouwen, dus misschien dat er nog een speeltuin komt. Maar het is er wel netjes aangelegd en heerlijk om even een rondje te lopen op de mooi aangelegde paden. Ook met een kinderwagen is dit perfect. Wij vonden het ideaal om daar met de kinderen een rondje te fietsen (loopfiets of gewoon fietsen) maar daar dacht de beveiliger anders over. Hij vertelde ons dat dit niet mocht en alleen een stukje langs de zee, langs het basketbalveld/voetbalveld is toegestaan. De reden hierachter is omdat anders de jeugd met hun crossfietsen e.d. hier ook constant over heen gaan racen en dat willen ze niet. Dus hebben ze 1 lijn getrokken, niet fietsen in 'het park'. 
 • Park Sorsaka / Den Dunki
  Niet ver van de hoofdingang is er een speelgedeelte met een paar picknicktafels met een paar toestellen midden in het bos gelegen. Kan ook leuk zijn om een kinderfeestje te houden. Kinderen lekker spelen en je hebt de ruimte om toch het een en ander neer te zetten en een groot voordeel, het is beschut / in de schaduw. 
 • Speeltuin Heeren at Sea / Scuba Lodge
  Bij de Heeren At Sea hebben ze een speeltuin bij het restaurant. Naast de speeltuin staan een paar picknick tafels waar je als ouder ook aan kan plaatsnemen, waardoor je mooi overzicht kan houden maar toch relaxt je drankje of hapje kan nuttigen. Het lijkt misschien niet heel groot, maar toch zorgt het voor voldoende vermaak voor de kinderen. 
 • Parke Roi Rincon (Hato)
  Ingang zit tegenover de Free Zone bij Hato. Deze is gratis toegankelijk en open van 07.00 - 19.00 uur. Je kunt met je auto een stukje doorrijden en dan zie je het vanzelf. Picknicktafels, wipwap, klimrek en glijbaan. 
 • Speeltuin Piscadera
  Deze kwamen we een soort van met toeval tegen tijdens de Corona tijden. Op de terugweg van de GGD reden we langs deze speeltuin en toen zijn we even gestopt voor de kinderen om te spelen. Ze waren toen zo'n lange tijd nergens geweest, al die tijd dat niks mocht, alles was dicht etc. Daarom was deze speeltuin zo fijn. Ze konden hun lol niet op. Er staat een hek om de speeltuin en eigenlijk best een nette speeltuin. Ruim opgezet en wat je kan verwachten van een speeltuin, schommel, wip, glijbaan en klimmen.
 • Pos Salu (Sint Jorisbaai)
  Open gedeelte aan de Sint Jorisbaai, als je vanaf de Ostrich Farm richting het binnenwater rijdt. Overdekte picknickplek, wipwap, klimrek met schommels en genoeg ruimte om te fietsen of te voetballen. 
 • Speeltuin Eden Mall
  In dit geval bedoelen we niet de Eden's Fun Park, maar bedoelen we in de 'mall' zelf tussen de winkels. Er is daar een kleine midgetgolfbaan en aan het eind een wip en een paar kleine wippers. Leuk te combineren met een rondje Eden Mall en een ijsje bij Baskin Robbins of een milkshake bij Denny's. 
 • Speeltuin Soto
  Bij Soto zit een klein speeltuintje maar dat is eigenlijk bijna niet noemenswaardig. Een wipwap en een draai toestel staat er. Eigenlijk wilde ik deze niet noemen, maar om het lijstje toch zo compleet mogelijk te maken. 
 • Speeltuin La Hacienda Olivia Plantation
  Eigenlijk een hele leuke, omdat je 3-in-1 hebt hier. 1. De speeltuin. 2. Soort kinderboerderij 3. Restaurant. Je kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Dieren kijken (kippen, paarden, geiten, schapen) en een kijkje achter de schermen. Vaak is er wel iemand bezig met 'iets', zoals de dieren eten geven, schoonmaken, iets aan het bouwen etc. En je kan er lunchen of dineren of gewoon voor een drankje langs. Ik heb begrepen dat de kinderen er ook kunnen paardrijden. 
 • Speeltuin Delifrance / Bloempot
  Beslist een van onze favorieten van de kinderen, maar dat heeft voornamelijk met Jamin te maken denk ik zo. Deze speeltuin is bij Bloempot, wat naast Suikertuintje ligt gelegen. Bij Bloempot heb je een aantal winkels en de Delifrance zitten. Dus 's ochtends en begin van de middag te combineren met een ontbijt of lunch of gewoon een kopje koffie bij de Delifrance en de kinderen ernaast spelen. Wij komen er vaak later in de middag en dan is de Delifrance al dicht. Wij maken er vaak een extra leuk uitje van doordat ze 1 snoepje mogen uitkiezen bij Jamin en bij de speeltuin mogen spelen. Dubbel fun! 
 • Kokomo Strand 
  Bij Kokomo staat een speeltuin in de vorm van een schip. Ziet er erg leuk uit. Natuurlijk wel stoer om op zo'n piratenboot te spelen. Maar ook wel snel op uitgekeken misschien, want je kan erop klimmen en vanaf klimmen/springen en eigenlijk niet heel veel meer. 
 • IL Forno Restaurant 
  Bij Il Forno aan de Caracasbaaiweg zit een speeltuin bij de pizzeria. Kan een heerlijke (makkelijke) stop zijn zo eind van de middag. Geen zin om te koken? Dan even hier een pizza of pasta eten. Kinderen spelen, hapje eten en dan samen naar huis. Speeltuin heeft twee schommels en een glijbaan met huisje. 
 • Speeltuin Riffort
  Ik denk dat deze nog minder bekend is bij de meeste, maar tegenwoordig hebben ze bij de achterkant van het Renaissance (bij het Riffort) een speeltuin met een ruim grasveld erom heen. Het restaurant "5 o'clock somewhere" zit naast de speeltuin. De speeltuin zelf is niet groot. Heeft twee schommels en een glijbaan. Maar het voordeel hier is dat er een mooi ruim grasveld omheen zit. Dus heb je de kans om een bal mee te nemen, dan is dat zeker een aanrader. Zodra er iemand een bal mee heeft, dan beginnen de kinderen vanzelf met voetballen. 
 • Speeltuin Goisco / Tutupark
  Er is een speeltuin naast de Goisco. Eerlijk gezegd ben ik er zelf nog niet geweest, omdat ik altijd om mij heen hoor hoe gevaarlijk deze speeltuin is. Helaas helemaal verwaarloosd, meerdere kindjes gewond geraakt en ook veel "ongedierte" zoals wespen e.d. Dus niet uit eigen hand, maar door vele anderen wordt deze plek afgeraden. Hopelijk knappen ze het ooit nog een keer op.  
 • Speeltuin Porto Marie 
  Deze zie je misschien makkelijk over het hoofd. Want deze speeltuin staat helemaal aan het eind op het strand. Wie eerder op Porto Marie is geweest, weet dat het strand begint met het restaurant, duikschool en winkeltje en de toiletten. Dan loop je naar rechts het strand op. Hoe verder je naar achteren loopt, hoe minder makkelijk je de zee inloopt. Maar wel helemaal aan het eind staat dus de speeltuin. De zon staat daar wel vol op te branden. Dus de speelitems worden wel heet in de zon. Wij genieten daardoor daar meer van het strand dan van de speeltuin. 
 • Speeltuin Brakkeput Mei Mei
  Een prachtige plek om met de kinderen naartoe te gaan. Het enige nadeel is dat het pas vanaf 17.00 uur open is. Dus dat betekent echt even een laatste uurtje nog spelen in de speeltuin (of iets langer met oudere kinderen). Het is een leuke en mooie speeltuin met meerdere toestellen, klimitems, schommels. En daarnaast zit een leuke midget golfbaan voor de iets oudere kinderen (deze is wel tegen betaling). De speeltuin hoort bij het restaurant Brakkeput Mei Mei en daardoor kan je ook ervoor kiezen om te blijven eten. Of misschien gewoon alleen een drankje en neem je die mee naar de speeltuin. Groot voordeel hier is dat de kinderen eigenlijk niet zomaar weg kunnen lopen. Het is overzichtelijk en ze moeten echt meerdere trappen op lopen om bij het restaurant uit te komen. 
 • Kabouterbos
  Een leuke afwisseling is het kabouterbos. Vanaf twee kanten kan je het kabouterbos inlopen. Vanaf Vigdis Jonkheer Mensing College (parkeerplaats) of vanaf de straatkant tegenover Dragon Villa heb je een ingang. Vanaf de laatste ingang kom je gelijk bij de speeltuin uit. Deze speeltuin bevindt zich in het bos en is hier ook op gebouwd. Dus wat robuuster allemaal, maar zeker de moeite waard. Er zijn ook picknicktafels aanwezig. Dus wat eten en drinken meenemen en je kinderen lekker spelen. Je kan er ook voor kiezen om juist vanaf de andere kant (Vigdis) te starten en eerst een stukje te wandelen en dan een drink-/speelpauze te nemen bij de speeltuin en vervolgens weer terug te lopen naar de auto. 
 • Eetcafe de Buurvrouw
  Bij Eetcafe de Buurvrouw onderweg naar Westpunt hebben ze bij het restaurant ook een speeltuin. Niet heel groot, maar wel even een plek voor de kinderen om te spelen. Wij vonden het met kleine kinderen spannend om zelf in het restaurant te gaan zitten en de kinderen bij de speeltuin te laten. Omdat de (zeer drukke) weg daar vlak achterloopt. Nu zit daar uiteraard wel een hek tussen, maar ze kunnen vanaf de speeltuin naar links de weg op of naar rechts naar het restaurant. In het restaurant kan je de speeltuin niet goed zien. Dus is dat iets minder handig. Maar natuurlijk wel leuk dat deze er staat. 

Zoals ik al aan het begin aangaf, dit zijn alle gratis speeltuinen. Uiteraard zijn er veel meer speelplekken voor kinderen, zoals Sambil, Kindermuseum, Eden's Fun Park (Eden Mall), dagpas bij Kunuku of de speeltuin bij Mangrove Beach Corendon etc. Maar dit zijn allemaal plekken waar je voor moet betalen of moet verblijven. 

We hebben ook gehoord dat er bij de Promenade een nieuwe speelplek naast de Dames komt. We zijn benieuwd! 

Hopelijk geeft dit lijstje nog een paar nieuwe speelopties voor jou met je kinderen. Alvast veel plezier en laat het weten als we er nog eentje hebben gemist. 

2 reacties

Hooooopi great!
Maaaaasha danki!

Guilla Rosalia-Rosario

Volgens mij ontbreekt alleen de speeltuin in Den Dunki nog! :) Super handig lijstje!

Maria

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.