Uitstapjes met kids (0-4 jaar) op Curacao

Uitstapjes met kids (0-4 jaar) op Curacao

Wij wonen inmiddels al een paar jaartjes op Curacao. Curacao heeft natuurlijk oneindig veel mooie strandjes waar je naartoe kan gaan, maar ik vertel je graag meer over de dag(deel) tripjes die wij met onze kinderen maken. Wie weet zit er nog iets tussen wat je niet kende en ongetwijfeld mis ik ook nog iets. 

Naast dat ik mij bezig hou met Knock Knock Kids, werk ik ook parttime. Ik werk dan voornamelijk in de ochtend, waardoor ik 's middags vrij ben en samen met de kids dingen ga ondernemen. 

De tripjes die ik zal omschrijven zijn voornamelijk gericht op jonge kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. Sommige tripjes zijn natuurlijk ook leuk voor oudere kinderen, maar sommige zijn misschien een beetje saai of juist echt geschikt voor de kleintjes. De volgorde hieronder is willekeurig en er zit geen sponsoring in welke vorm dan ook achter. Bij elk tripje heb ik nog een extra tip genoemd. Deze kan handig zijn om van tevoren te weten en rekening mee te houden. 

 • Hofi Cas Cora
  Dit is vergelijkbaar met een kinderboerderij. Bij de winkel die erbij zit (Marketplace) kan je heerlijke verse ingrediënten kopen (uit eigen groente tuin), maar ook noten en andere biologische producten. Je kan er ook wat eten als je wilt. Als je aankomt rijden op de oprit, parkeer je je auto en loop je zo, of de winkel in, of hun terrein op. Op het terrein kan je allemaal dieren vinden, zoals kippen, ezels, biggen, geiten, paarden, pauwen etc. Het is kleinschalig, dus ook met de allerkleinsten is dit prima te doen. Wel wat op- en afstapjes, dus een buggy is misschien wat minder handig, maar zoals gezegd het is niet zo groot. Dus hij of zij kan je ook even op de arm meenemen (mochten ze nog niet kunnen lopen).
  Tip: Lekker stukje verse bananen- of papaya cake buiten op de picknicktafel eten. 
 • Sambil
  Soms even in de airco een ochtend of middagje is wel lekker. In Sambil zijn meerdere speelgelegenheden voor de kinderen. Van klein tot groot. Midden op de foodcourt staan een kleintje, die is geschikt voor de allerkleinsten die alleen nog maar kunnen kruipen. Deze is leuk tot een jaar of 3 / 3,5 jaar. Daarnaast zijn er nog twee andere speelgelegenheden. Eentje als je via de hoofdingang binnenkomt gelijk rechts. Hier kunnen kleintjes (vanaf ong 1 jaar) en grote kinderen door elkaar heen spelen. Het geheel is best groot, maar bijna alles is vanaf 1 centrale plek wel te zien. En de laatste is een speelgelegenheid dichtbij de Carrefour. Dit is de grootste. Deze bestaat tegenwoordig uit drie onderdelen. 1 onderdeel: voor de allerkleinsten, met allemaal items die ze kunnen voelen en ervaren met verschillende soorten materialen, spiegeltjes, kleurtjes, lichtjes etc. 1 onderdeel: voor de leeftijd 1 - 3 jaar. Ballenbak, glijden en klauteren en klimmen. 1 onderdeel: met heel veel trampolines en nog meer stoere klim- en klauter onderdelen. Leeftijd vanaf 3/4 jaar. 
  Tip: Wij vinden het altijd fijner om met z'n tweeën hier naartoe te gaan, zodat we elk een kind in de gaten kunnen houden. Ze gaan altijd een beetje hun eigen gang en dan wordt het stressvol of een hoop gesleep om het ene kind bij het andere kind te houden als je in je eentje bent. Zodra kinderen oud (en wijs) genoeg zijn, dan is het als ouder wel even een aangename break. 
  Extra tip: neem iets met lange mouwen mee. De hele mall is in de airco en het kan hier soms best fris voor ze zijn. 
 • La Hacienda Olivia Plantation
  Bij La Hacienda Olivia Plantation kan je lunchen en/of dineren of gewoon een lekker drankje doen. Maar het leukst voor de kinderen is de speeltuin die erbij zit en allemaal boerderij dieren, zoals paarden, kippen, geiten, schapen etc. Je kan hier gemakkelijk langs lopen en zien hoe ze worden gevoerd. En mij is verteld dat je er af en toe ook een rondje kan paardrijden. 
  Tip: Restaurant en speeltuin zitten naast elkaar. Dus drankje bestellen en je kids lekker spelen in de speeltuin. Prima idee! 
 • Jan Thiel Beach Speeltuintje
  Er zijn op Curacao wel hier en daar een paar openbare speeltuintjes te vinden, maar helaas hebben de meeste behoorlijk achterstallig onderhoud. Die van Jan Thiel Beach is klein (lees: glijbaan, schommel), maar het is er wel altijd gezellig. Er zijn eigenlijk bijna altijd wel andere (kleine) kinderen aan het spelen en een babbeltje met een andere mama of papa heb je snel. Je kan ze hier makkelijk even een uurtje uit laten razen en hoeven niet gelijk de zwemkleding aan. Je kan het natuurlijk ook uitbreiden en dit combineren met een duik in de zee. En zo heb je al snel de hele ochtend of middag gevuld. 
  Tip: Ze hebben ijsjes gemaakt met vers fruit verkrijgbaar bij Zest (beachbar). Kinderen zijn er gek op en zijn dus niet vol met suiker. 
 • Sea Aquarium
  Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat een dolfijnenshow, haaien kijken en zeedieren aaien altijd cool is voor een kind. Welke leeftijd dan ook. Wij vinden het er zelf ook altijd leuk. Verwacht niet een Dolfinarium zoals in Nederland, maar gewoon klein maar fijn. En zeker vermaak voor een paar uurtjes. 
  Tip: Als je hier woont krijg je korting op vertoon van je sedula. Van plan vaker te komen, neem een jaarabonnement, die heb je er zo uit. 
 • Springkussen bij Cafelito
  Bij Salinja tegenover de DA zit Cafelito. Zij hebben (ik weet niet of ze het nog steeds doen) elke zondag een uitgebreide brunch en daarnaast een springkussen. Dus de ouders lekker aan het ontbijt, brunch of lunch en je kids vermaken zich op het springkussen. 
 • Kindermuseum
  Een plek waar de kinderen zich echt de hele ochtend of middag kunnen vermaken. Echt verrassend en super leuk voor de kinderen. Heel relaxt. Een stuk binnen in de airco is er en een stuk buiten. Overzichtelijk is alles en de kinderen hebben de tijd van hun leven. 
  Tip: Ga niet te laat. Ze sluiten rond 17.00 uur. Maar als je nog bijv een uurtje wilt gaan, dan mag je niet meer naar binnen om 16.00 uur. 
 • Bioscoop
  Onze oudste ging voor het eerst naar de bioscoop toen hij net 3 jaar was geworden. Hij is super fan van Paw Patrol en ja toen kwam Paw Patrol The movie uit. Hij heeft de hele film uitgezeten en vond het fan-tas-tisch. Maar ook wel heel indrukwekkend en af en toe (te) spannend. Achteraf gezien was hij misschien nog iets te jong. Hij was daarna ook niet te genieten. Hij was waarschijnlijk helemaal kapot van alle indrukken, maar weken erna had hij het er nog over. 
  Tip: Pas op met geven van popcorn aan je peuter (verstikkingsgevaar). Just a friendly tip from one parent to another. 
 • Jan Thiel Zoutpannen
  Wandelen in de zoutpannen bij Jan Thiel. Ook al is het maar een klein stukje, kinderen vinden het toch best spannend en een hele onderneming. Ze komen onderweg ook van alles tegen, zoals stenen of takken die ze moeten bekijken of aan jou moeten laten zien. Zelfs met onze 1-jarige die net kon lopen ging het goed. Gewoon een klein stukje en je bent er toch even uit geweest. 
  Tip: Neem een emmertje mee en laat ze van alles 'verzamelen' in hun emmertje. 
 • Speeltuin Bloempot
  Perfecte grootte om toch even een half uurtje eruit te zijn. Ze vermaken zich daar altijd prima. Goed te overzien, naast de Delifrance. Hoewel ik vaak in de namiddag ga en dan is de Delifrance al dicht. 
  Tip: Ik combineer het vaak dat ze 1 snoepje mogen uitkiezen bij Jamin. Helemaal blije kinderen. 
 • Indoor speeltuin Eden Mall
  Bij Eden Mall zit binnen een indoor speeltuin. Ook mooi overzichtelijk en vaak rustig. In dezelfde ruimte zitten ook allemaal spelletjes die oudere kinderen kunnen doen.
  Tip: IJsje voor de kids kan je halen en/of kopje koffie voor jezelf ernaast. 
 • Speeltuin en midgetgolfen bij Landhuis Brakkeput Mei Mei
  Bij Landhuis Brakkeput Mei Mei heb je een aantal speeltoestellen staan en er is een midgetgolfbaan. Het landhuis zelf is al mooi om te zien en dan heb je er nu ook nog allemaal extra's bij. Ook kan je bij het landhuis eten. Dus met de oudere kinderen kan je dit zelfs combineren. 
  Tip: Ga niet te vroeg, anders sta je voor een dichte deur. Ze gaan pas om 17.00 uur open. 
 • Speeltuin Mambo
  Op het strand tussen Madero en Bonita in zit een speeltuintje. Niet heel groot, maar toch even vermaak. Eigenlijk vergelijkbaar zoals bij Jan Thiel Beach. Natuurlijk is er op de Boulevard allemaal lekkers te drinken en te eten. Dus makkelijk te combineren met een snack. 
  Tip: In combinatie met een wandeling van het Sea Aquarium helemaal naar Madero of nog verder, met als tussenstop de speeltuin is al best een stukje lopen. 
 • Zwemles
  Okay dit is geen activiteit die je zomaar even kan gaan doen. Hier moet je je wel voor opgeven. Wij hebben zwemles gehad bij de Zeester, maar er zijn meerdere opties. Zwemles is al mogelijk al ze nog super klein zijn (vanaf 3 maanden). Dit kan voor een bepaalde periode een vast half uurtje in de ochtend of namiddag zijn voor een x aantal weken. 
  Tip: Geen seconde spijt gehad dat ze al zo jong met 'zwemles' in aanraking zijn geweest. 
 • Kabouterbos
  Je hebt twee parkeeropties. 1. Op de parkeerplaats bij de school Vigdis of 2. Naast Landhuis Jongbloed zit een 'ingang' naar het bos en daar kan je je auto parkeren. Wanneer je bij Vigdis parkeert moet je eerst het bos doorlopen. Erg mooi, maar toch best een stukje voor een 2-/3-jarige en dan kom je uit bij een soort speelplek in het bos. Een wipwap, schommel en wat touwen waar je aan kan hangen en mee kan spelen. Als je bij de andere parkeerplaats parkeert dan kom je gelijk bij de speelplek in het bos uit. 
  Tip: Met een buggy wandelen in het kabouterbos is een uitdaging, maar uiteindelijk met een goede stevige buggy wel te doen. 
 • Striders (fietsen)
  Elke zaterdagochtend is er een groepje kinderen die onder begeleiding met hun Strider (klein cross fietsje) op de fietsbaan (naast de dierentuin/verkeerspark) “crossen”. Dit zijn een van de weinige sporten die ze al vanaf 2 jaar kunnen doen. Het ziet er echt heel schattig en stoer uit en goed voor hun doorzettingsvermogen. 
  Tip: Je kan ze opzoeken via Facebook mocht je interesse hebben. 
 • Rondje Westpunt
  Roadtrip! Onze kinderen vinden autorijden prima en zitten ze lekker om hun heen te kijken. Je kan een mooie rit naar Westpunt maken met een paar pauzes tussendoor. Je zou dit kunnen combineren met een strandje, maar hoeft niet perse. Onderweg kan je een lekkere batido (shake met of zonder melk en vers fruit) halen en wij vinden lunchen op landhuis Klein Santa Martha een leuke break. Er zit een klein speeltuintje bij en je hebt er prachtig uitzicht en je hebt echt even het gevoel alsof je even helemaal weg bent (en op vakantie in eigen land bent). 
  Tip: neem genoeg eten en drinken mee in de auto voor de kinderen. 

Zo dit waren ze voor nu. Ik hoop dat je er iets uit hebt gehaald wat je misschien nog niet kende of misschien een beetje was vergeten. Alvast veel plezier met alle uitjes en laat in de reacties weten als ik nog iets mis. 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.